DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
19.05
Alergeny: 1,7, 9
Pieczywo mieszane z masłem, szynka żywiecka, ogórek zielony, herbata
Zupa meksykańska, makaron z sosem i sosem truskawkowym, kompot
sałatka owocowa własnego wyrobu
WTOREK
20.05
Alergeny: 1, 7, 9
Kakao, bułka z masłem, dżem, ser żółty, sałata masłowa, kalarepa, herbata
Zupa kukurydziana, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata
rurki nadziewane własnego wyrobu
ŚRODA
21.05
Alergeny 1, 3, 9
Pieczywo mieszane z masłem, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, parówka z ketchupem, herbata
Barszcz z makaronem, nugetssy własnego wyrobu, ziemniaki, sałata w sosie śmietankowo – jogurtowym, kompot
galaretka
CZWARTEK
22.05
Alergeny 1,9
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata
Zupa brokułowa z ziemniakami, gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą bulgur, buraczki, kompot
biszkopt własnego wyrobu
PIĄTEK
23.05
Alergeny
1,3, 9
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na maśle, papryka, herbata
Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie warzywnym z cukinią, kompot
wafle ryżowe w polewie malinowej, soczek
* jadłospis może ulec niewielkim zmianom