DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
17.02
Alergeny: 1, 9
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet własnego wyrobu, ogórek kiszony, herbata
Żurek z ziemniakami, łazanki z mięsem wieprzowym i kapustą kiszoną, lemoniada
Ślimaczki drożdżowe własnego wyrobu z owocem
WTOREK
18.02
Alergeny: 1, 7, 9
Kakao, bułka z masłem, dżem, papryka, herbata
Barszcz z makaronem, pulpety z indyka w sosie potrawkowym, ryż, kalafior ramonesco, kompot
Kisiel i wafle ryżowe
ŚRODA
19.02
Alergeny 1,7, 9
Pieczywo mieszane z masłem, mozzarella, pomidor, herbata
Zupa jarzynowa, gulasz z ziemniakami, buraczki, kompot
Kaszka z owocami suszonymi
CZWARTEK
20.02
Alergeny 1,9
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata
Rosół z kaszką, sznycel drobiowy, ziemniaki, sałata w sosie vinegree, kompot
Pieczona tortilla, warzywa i owoce
PIĄTEK
21.02
Alergeny
1, 9
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka jarzynowa, herbata
Zupa pomidorowa z makaronem, naleśniki z serem lub frużeliną owocową, kompot
soczek + wafel Góralek
* jadłospis może ulec niewielkim zmianom