DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
25.03
Alergeny:1,3,7,9
Pieczywo mieszane z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, herbata
Zupa kalafiorowa, pieczeń w sosie własnym, fasolka szparagowa gotowana, ziemniaki, kompot
Gofr
WTOREK
26.03
Alergeny: 1,7,9
DZIEŃ SZPINAKU
Rogal z masłem i dżemem, kakao, jabłko, herbata
Zupa pomidorowa z makaronem, pierogi ze szpinakiem, kompot
Mus owocowy, herbatnik
ŚRODA
27.03
Alergeny: 1,3,7,9
ŚNIADANIE WIELKANOCNE
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska biała z wody, szynka wieprzowa, jajko gotowane, papryka surowa, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, sałata, kiełki, herbata
Krupnik z ziemniakami, spaghetti z sosem bolońskim, kisiel
Zajączek
CZWARTEK
28.03
Alergeny: 1,3,7,9
Płatki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pomidor, herbata
Rosół z makaronem, rolada drobiowa nadziewana warzywami, ryż z białym sosem, brokuł gotowany, kompot
Sałatka owocowa
PIĄTEK
29.03
Alergeny: 1,3,7,9
Bułka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata
Zupa wiosenna, jajko sadzone, sałata lodowa z sosem jogurtowym, ziemniaki, kompot
Sok
* jadłospis może ulec niewielkim zmianom